Practice what you preach:
afspraken voor een betere wereld

Vele organisaties zeggen Maatschappelijk Verantwoord Ondernemend (MVO) in hun bedrijfsprocessen mee te nemen. Als MVO-beleid daadwerkelijk onderdeel van een organisatie is, wordt dat gezien als betrouwbaar, degelijk, solide en stabiel. Maar niet zo sexy! Toch wordt het steeds belangrijker voor organisaties, maar ook voor consumenten. Zij gaan er vanuit dat organisaties rekening houden met het milieu, goed voor hun medewerkers zijn en oog hebben voor de toekomst.

NEN werkt op nationaal, Europees en mondiaal niveau aan afspraken voor een betere wereld. Toekomstgericht, met betekenis voor de maatschappij en afspraken die ertoe doen. Die bijdragen aan vertrouwen en zekerheid. Deze special duurzaam geeft een kijkje in de keuken van activiteiten die spelen op het gebied van normalisatie en duurzaamheid.


'NEN, afspraken voor een betere wereld.' Dat is de missie die NEN doorvoert in de gehele organisatie. NEN is #1 in Nederland als het gaat om normen. Maar ook voor andere vormen van afspraken. Onze bijdrage aan maatschappelijke vooruitgang bieden onze klanten passende oplossingen aan. NEN beschikt over de beste mensen en onze kampioenen zijn experts op het gebied van managementsystemen, bouw & installatie en elektrotechniek & ICT. NEN is de erkende autoriteit als het gaat om afspraken voor een betere wereld.


Het bekende ‘practice what you preach’ geldt ook voor NEN. Duurzaamheid staat hoog in het vaandel als het gaat om normontwikkeling en -toepassing, maar ook intern wordt hier veel aandacht aan besteedt. Onlangs heeft NEN een MVO zelfverklaring ondertekend. In deze zelfverklaring laat NEN zien hoe concreet we omgaan met MVO. Ook staan de zeventien SDG’s (Sustainable Development Goals, vastgesteld door de Verenigde Naties) hoog op de agenda.


In deze special laten we zien welke samenwerkingsverbanden zijn ondertekend om duurzaamheid in verschillende sectoren te bevorderen, waar NEN een grote rol in speelt en spreken we ook met kwartiermakers die zich inzetten voor duurzaamheid in de maatschappij. Een goed voorbeeld hiervan is de Green Deal in de zorg waarvan Cathy van Beek boegbeeld is. Of Ingrid Thijssen die zich als CEO van Alliander inzet voor een betere wereld. Zij krijgen een podium in Nederland, maar in deze special zetten we ook projecten in de spotlight die soms niet de aandacht krijgen die ze verdienen.


Kortom, laat je inspireren door de special waar grote en kleine organisaties de noodzaak van duurzaamheid in de samenleving belichten. Want een duurzame wereld is toch wat we met z'n allen willen doorgeven?


Veel leesplezier,

De redactie